Pépé De GODFATHER

Godfather Pépé
Godfather Pépé
Godfather Pépé
Godfather Pépé
Bosfeesten1___serialized2

Pierre-Paul De Blieck is de peetvader van de Soulmatic9 familie.

Naast zijn sublieme vaardigheden op piano, Hammond orgel, bugle en little harmonica, inspireert hij aspirant-muzikanten voor generaties.

KEYS, VOCALS, BUGLE, HARMONICA


Pierre-Paul was altijd al gefascineerd door de soulvolle melodieën en funky ritmes die door de straten van Haagem weerklonken. Als jonge kerel oefende hij urenlang op de piano, perfectioneerde hij zijn vaardigheden en droomde hij ervan ooit muziek te maken die mensen in het hart zou raken.

Op zekere avond in een donker bluescafé, merkte hij enkele muzikanten op die ongelooflijk getalenteerd waren. Met een uitnodigende glimlach stelde hij voor om een band te vormen die eer zou betonen aan soulvolle klassiekers en dansbare hits.

Gretig om deel uit te maken van iets groters, grepen de muzikanten de kans en zo kwam "Pépé De Godfather" echt tot leven. Pierre-Paul nam de rol van mentor op zich, begeleidde hen door de finesses van muziek, arrangeerde covers en coördineerde repetities. Hij werd de drijvende kracht achter de oprichting van de band, net als een echte peetvader, die eenheid en wederzijds respect onder de leden bevorderde.

Op een avond grapte Saxy Leen: "Hey Pépé, als jij de peetvader bent, moeten we je dan kussen op de hand als teken van respect?" Pépé De Godfather reageerde met een knipoog en een grijns: "Nah, jongens, dat gaat misschien een beetje te ver. Laten we het gewoon bij een stevige handdruk houden, oké? “

En zo ging de legende van "PP The Godfather" verder. En telkens wanneer ze het nummer "Everybody Needs Somebody to Love" speelden, zag je de glimlach van Pépé De Godfather oplichten, wetende dat zijn droom om mensen met muziek te raken, werkelijkheid was geworden - zonder dat daarbij onschuldige paardenhoofden of maffiapraktijken aan te pas kwamen!


*Het feit dat de term 'Pépé' het vermoeden wekt dat Pierre-Paul de meeste lentes op zijn teller heeft, berust op louter toeval.