Danny De VIKING

Danny Van de Meirssche is een virtuoos op de gitaar, dol op zijn effectpedalen en scheurt helemaal los tijdens zijn solo's.

LEAD GUITAR


Op een dag, toen Soulmatic9 optrad in een lokaal muziekcafé genaamd "The Midnight Hour," gebeurde er iets onverwachts om middernacht. Terwijl Danny zijn kenmerkende solo's speelde, begon een hevig onweer boven de stad. De regen kletterde tegen de ramen en de bliksem flitste door de donkere lucht. Het publiek was gefascineerd door Danny's gitaarvaardigheden, die bijna leken te resoneren met de natuurelementen.
Plotseling verlichtte een krachtige bliksemschicht de lucht, gevolgd door een donderende knal die het café deed schudden. Maar ondanks de intensiteit van het weer, ging Danny onverstoord door met zijn solo, als een ware krijger die standhield temidden van de storm. Het publiek begon hem te vergelijken met de oude Vikingen, die bekend stonden om hun onbevreesde geest en dapperheid in het aangezicht van gevaar.
Na het optreden, toen de storm was gaan liggen en het publiek weer naar buiten kwam, werden de verhalen over "Danny De Viking" verspreid. Mensen zeiden dat Danny de krachten van de natuur had getemd met zijn muziek, en dat hij net zo vastberaden en krachtig was als een Vikingkrijger.
De bijnaam verspreidde zich als een lopend vuurtje en al snel stond Danny overal bekend als "Danny De Viking." Hoewel Danny bescheiden bleef en de bijnaam in eerste instantie een beetje grappig vond, begon hij het langzaam te omarmen. Het werd een symbool van zijn onverschrokkenheid op het podium en zijn vermogen om een onvergetelijke muzikale ervaring te creëren, zelfs onder de meest uitdagendeomstandigheden.


*Het feit dat de term 'Viking' het vermoeden wekt dat we ons lieten inspireren door het kapsel van Danny, berust op louter toeval.