BLACK  Dave

Dave Couliez, onze drummer bij Soulmatic9, drumt strakker dan een nieuw paar schoenen. Hoewel hij het liefst in de achtergrond blijft, stuwt hij onze band stiekem naar een niveau waar zelfs onze spotlights jaloers op worden!

DRUMS, VOCALS


Op een avond, in een rokerig bluescafé, werd drummer Dave uitgedaagd om een legendarische drumsolo uit te voeren. Zijn blauwgrijze ogen twinkelden terwijl hij de uitdaging aanging. Hij sloeg de drumvellen met zoveel precisie en flair dat iedereen versteld stond. Maar toen het applaus opklonk, fluisterden enkelen dat hij stiekem een sample met beats van beroemde drummers afspeelde.

Het gerucht verspreidde zich als een lopend vuurtje door de muziekgemeenschap en bereikte zelfs de oren van muziekproducenten. Ze besloten hem op een zwarte lijst te zetten, en zijn bijnaam "Black Dave" werd geassocieerd met schaduw en twijfel.

Vastberaden om zijn naam te zuiveren, besloot Dave om alle critici te bewijzen dat zijn talent echt was. Hij organiseerde een groots optreden met Soulmatic9 waar hij de drumpartijen van Willie Hall, Jack Bruno en Clyde Stubblefield perfect uitvoerde, maar voegde ook zijn eigen, unieke flair toe.

Het publiek was verbluft door zijn virtuositeit en originaliteit. De waarheid kwam aan het licht: Dave was geen plagiaatpleger; hij was gewoon een buitengewoon getalenteerde drummer. Het verhaal verspreidde zich als een positieve golf, en al snel werd "Black Dave" een synoniem voor briljant en origineel drummen.


*Het feit dat de term 'Black' het vermoeden wekt dat Dave zijn strepen al verdiende in de black metal scene, berust op louter toeval.